Λίγα Λόγια για τους Kimolos Nodes

Δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα το Αγιόκλημα, Μαυροσπήλια, Σουφί, Θέρμα, Παραλία Μπονάτσα, Παραλία Γούπα, Σαρακίνικο ή ακόμη και το νησί Πολύαιγος; Με τους Kimolos Nodes θα έχετε μια εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα. Γνωρίζουμε κάθε κομμάτι των νησιών και της θάλασσας τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με διάφορους τρόπους και να μας ενημερώσετε για τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας. Έτσι, θα μπορέσουμε να βρούμε μαζί το πακέτο που σας ταιριάζει καθώς και να προτείνουμε μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε με τα σκάφη μας. Παρακάτω, παρουσιάζουμε ορισμένες πληροφορίες που θεωρούμε χρήσιμες καθώς και ορισμένους προορισμούς που δεν πρέπει να χάσετε.

Κίμωλος

Η Κίμωλος είναι ένα ηφαιστειακό νησί. Έχει πολλές όμορφες παραλίες και μια θάλασσα που μας κάνει περήφανους για τη διαφανή καθαρότητά της. Κατοικείται συνεχώς για πάνω από 6.000 χρόνια και τα ίχνη της ιστορίας είναι εμφανή σε κάθε σας βήμα. Σύμφωνα με την παράδοση, ο πρώτος μυθικός κάτοικος ήταν ο Κίμωλος, στον οποίο οφείλει το όνομά του. Ήταν επίσης γνωστό ως Echinousa, πιθανώς λόγω της κιμωλίας echinacea (οχιά) που εξακολουθεί να αφθονεί στο νησί σήμερα. Κατά τον Μεσαίωνα και μέχρι την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ονομάστηκε Arziantiera ή Argentiera, μια λέξη

βενετσιάνικης καταγωγής, λόγω των ασημένιων βράχων στο νότο. Στο κέντρο της Κιμώλου θα επισκεφθείτε το Μεσαιωνικό Κάστρο, τα μουσεία (Αρχαιολογικό και Λαογραφικό) και τις πολύ σημαντικές μεταβυζαντινές εκκλησίες. Θα περπατήσετε στα καταπληκτικά σοκάκια του νησιού και θα δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές.
Αυτό που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα είναι οι εκπληκτικές παραλίες του νησιού: Γερονικόλα Τα Ψηλά, Σούφι, Αγιόκλιμα-Θέρμα, Μαυροσπήλια, Ελληνικά, Καλαμίτσι, Μπονάτσα, Αλυκή,  Ρέμα, Γούπα, Παραλία Καράς, Άγιος Νικόλαος. Μπορείτε τώρα να ενοικιάστε από τους Kimolos Nodes το σκάφος που σας ταιριάζει και να κάνετε εκδρομές που θα σας μαγέψουν. Παραλίες με γαλάζια και καθαρά νερά, οργανωμένες και μη οργανωμένες παραλίες, συνέχεια καθαρές! 

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί στις δυτικές Κυκλάδες. Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Κίμωλο μέσω του Πειραιά με πλοία και ταχύπλοα.

 Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνετε από 4 έως 7 ώρες. Με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων συνδέεται με δρομολόγια εντός των Κυκλάδων, ενώ με τη γειτονική Μήλο συνδέεται με καθημερινά πλοία. Ο χρόνος ταξιδιού από τη Μήλο στην Κίμωλο είναι 30 λεπτά. Μπορείτε επίσης να πάτε στη Μήλο με αεροπλάνο από την Αθήνα. Η πτήση διαρκεί 20 λεπτά.

Πολύαιγος

Ο Πολύαιγος ή ο Υπόλυβος όπως το λένε οι ντόπιοι, είναι ένα κυκλαδίτικο νησί στο Αιγαίο Πέλαγος. Χρησιμοποιείται κυρίως ως βοσκότοπος, που δικαιολογεί την ονομασία “Πολύαιγος”, από “πολλές κατσίκες”, δηλαδή “πολλές αίγες”. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει απαραίτητος προορισμός των Κυκλάδων αφού υπάρχουν πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται το νησί.


Το νησί είναι διάσημο για την παραλία Γαλάζια Νερά, το αυλάκι της Παναγίας, το ακρωτήριο της Μασκούλας κ.λπ. Τώρα μπορείτε να νοικιάσετε το σκάφος που προτιμάτε και να εξερευνήσετε τις ομορφιές του νησιού. Ή μπορείτε να κάνετε κράτηση για ιδιωτική περιήγηση και μεταφορά με οδηγό τους Kimolos Nodes.

Το νησί αποτελείται κυρίως από ηφαιστειακά πετρώματα και φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του με τα καταγάλανα νερά τους καθώς και για την ιστορία του. Στο νησί υπάρχουν πολλά προστατευόμενα είδη της αλυσίδας των ζώων.

Μέρη Που Σας Προτείνουμε

sunset

Μαυροσπήλια

Η Κίμωλος είναι ένα ηφαιστειακό νησί. Έχει πολλές όμορφες παραλίες και μια θάλασσα που μας κάνει περήφανους για τη διαφανή καθαρότητά της...

soufi

Σουφί

Η Κίμωλος κατοικείται συνεχώς για πάνω από 6.000 χρόνια και τα ίχνη της ιστορίας είναι εμφανή σε κάθε σας βήμα...

therma

Θέρμα

Θα περπατήσετε στα καταπληκτικά σοκάκια του νησιού και θα δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές...